Jatetxean eta okindegian
Bi elkarrizketa labur, jatetxean eta okindegian. Bezeroak eta dendaria/zerbitzaria hizketan.
Material hau 1984an eman zuen argitara HABEk Euskalduntzearen A mailarako langaiak izeneko bilduman.
JATETXEAN
ZERBITZARIAK: Gabon
BEZEROAK: Baita zuri ere.
ZERBITZARIAK: Zer nahi duzu afaltzeko?
BEZEROAK: Entsaladarik badago?
ZERBITZARIAK: Bai. Zein entsalada mota: letxuga, tomatea, gazta….?
BEZEROAK: Esparrago-entsaladarik badago?
ZERBITZARIAK: Baita ere. Esparrrago-entsalada, beraz.
BEZEROAK: Gainetik, zera, legatzik baduzue?
ZERBITZARIAK: Ez, legatzik ez, baina atun ederra daukagu.
BEZEROAK: Ondo da. Atuna saltsan, orduan.
ZERBITZARIAK: Eta edateko? Ura, ardoa, sagardoa….
BEZEROAK: Errioxako ardo zuririk badago?
ZERBITZARIAK: Bai, oso ona gainera. Eta postretarako?
Zera daukagu: Tarta izoztua, gazta, mamia, fruta (sagarrak, mahatsa, meloia, laranjak, piña).
BEZEROAK: Tarta…tarta izoztua, mesedez.
OKINDEGIAN
EROSLEAK: Egun on, Mari.
DENDARIAK: Baita zuri ere.
EROSLEAK: Zer, gaur baserriko esnerik badago?
DENDARIAK: Oraindik ez, 11etan helduko da.
EROSLEAK: Orduan, hiru Ram botila eta bi ogi integral, mesedez.
DENDARIAK: Integralik ez dago. Ez da oraindik etorri.
EROSLEAK: Orduan ogirik ez; ez dut ogi zuririk nahi.
DENDARIAK: Aizu, arrautzak oso freskoak daude, baserrikoak dira.
EROSLEAK: Ipini dozena bat orduan, eta kobratu.
DENDARIAK: Tori esnea eta arrautzak. 250 pezeta da guztia.