
- Egilea: Roxana Egüez (Eibarko Udal Euskaltegia)
- Mota:
Plum cake
Osagaiak (6 lagunentzat):
100 g mahaspasa.
100 g aranpasa.
150 g gurin.
150 g azukre beltz.
3 arrautza.
250 g irin.
Gatz pixka bat.
2 goilaretxo legamia.
2 goilaretxo azukre-hauts
Nola egin:
Bi orduz beratu mahaspasak eta aranpasak; ondoren, xukatu.
Irabiatu gurina eta azukrea.
Gehitu arrautzak banan-banan.
Gehitu irina eta gatza, nahastu.
Legamia, mahaspasak eta aranpasak gehitu.
Moldea prestatu eta bertara bota nahasketa.
Labean sartu (100º C) hasieran 30´ minutuz eta gero beroago, (175º C/180º C) 45´ minutuz.
Irudia: Bernardette Wurzinger, Pixabay
2021-02-01
27930714
1318