Elikagaien kaltegabetasunari buruzko mitoak eta errealitateak
Elikagaien Segurtasunaren Munduko Eguna ospatzen da urtero ekainaren 7an. Elikagaien segurtasunarekin zerikusia duten hainbat mito eta errealitate irakur ditzakezu jarraian.
Elikagaiek eragindako arriskuak prebenitu, antzeman eta kudeatzea eta giza osasuna hobetzea du helburu Osasunaren Mundu Erakundeak bultzatzen duen kanpainak. Aurtengo leloa Elikagai seguruagoak, osasun hobea da.
Segidan dituzu irakurgai elikagaien segurtasunarekin zerikusia duten hainbat mito eta errealitate, kontuan izan ditzazun.
Jakin al daiteke jakiak kaltegabeak diren ala ez itxura eta usainari bakarrik erreparatuta? | |
Beharrezkoa al da janari-soberakinak hoztea? | |
Etxeko hegaztien haragia garbitu egin behar al da janaria prestatu aurretik? | |
Sukaldeko esku-zapiek bakterio arriskutsuak zabal ditzakete? | |
Elikagai bat lurrera erortzen denean, jan al daiteke 5 segundo baino lehenago jasotzen bada? | |
Duela hiru egun jandako elikagaiek gaixotasun bat eragin dezakete? BAI | |
Segurua al da elikagaiak giro-tenperaturan desizoztea? | |
Beharrezkoa al da fruta eta barazki ekologikoak garbitzea?
|
testuaren eta argazkien iturria: https://www.who.int/campaigns/world-food-safety-day/2022