• Auteor: Iñaki (Eibarko Udal Euskaltegia)
  • Type: Viande et la volaille
  • Mots-clés: agintera, aholku, errezeta, eibar, ikasle, osagai, instrukzio, denborazkoak, eibarko udal euskaltegia, prestatu, behar izan, portugaldar, gertatu, era, oilasko

Oilaskoa portugaldar erara

OSAGAIAK:
4 oilasko-izter
3 oilasko-bular
Piper-gorri bat
Piper berde bat
1/2 tipula
Olioa
Gatza, oreganoa, piperrauts goxoa, piperrauts pikantea
Tomate-lata bat

NOLA PRESTATU:
Frijitu oilasko gazitua gorritu arte. Beste ontzi batean tipula gorritu piperrekin. Gehitu tomatea eta bota espezieak. Sutan utzi saltsa 10 minutuz. Jarri oilaskoa plater batean eta saltsa bota gainetik.


Iñaki (Eibarko Udal Euskaltegia)