Gure menuak


Mundu osoan gero eta gehiago jaten dugu animalia-proteina (haragia, arraina). Ondorioz, gure sukaldaritzan gero eta toki gutxiago dute barrazkiek eta lekariek. Ondorioz, hazkuntza industriala areagotu da, eta, horrekin batera, osasun-arazoak eta ingurumenarekin lotutakoak.

1.ataza: Gure menuak. Hiztegia landuko dugu. Idazlea Ipar Euskal Herrikoa denez, hango euskalkietako hiztegi batua darabil. Ariketan ezker aldeko hitzak eskuin aldekoekin lotu behar dira, sinonimoak bilatu behar dira.

2. ataza: Gero eta haragi eta arrain gehiago. Ariketa egiteko, lehendabizi, idatzia ongi ulertu behar da, eta, gero, adierazi ea egia diren begien aurrean jarritako baieztapenak. Ulermen ariketa duzu.

Bukatzeko, beti saia zaitezke laburpentxo bat egiten edota norbaiti kontatzen irakurritakoa. Gainera, zure iritzia ematera ere ausar zintezke.

Interesatzen zaizu



C1
2006-03-29
16249133
105