- Egilea: Karolina Moreno (Eibarko Udal Euskaltegia)
- Mota:
Montuca
Osagaiak:
36 artaburu bigun.
2 piper, txikituta.
1 kg txerri-haragi.
2 koilarakada saltsa *ingelesa*.
1 tipula, txikituta.
1 koilarakada tipula-hauts.
1 koilarakada kumino-hauts.
2 laranja garratzen zukua.
Gatza Piper-hautsa.
“Achiotea” (Ameriketako pigmentu bat da).
Artaburu-hostoak.
Olioa.
Nola egin:
Hasteko zuritu artaburu bigunak eta aletu; segidan ehotu, eta egin orea.
Txikitu haragia eta gehitu tipula-hautsa, piperrak, piper-hautsa, “achiotea”, laranja-zukua, kuminoa eta gatza.
Frijitu su motelean 30 minutuz.
Ondoren, jarri katilu bat ore bi artaburu-hostoren gainean, eta jarri erdian.
Batu oso ondo.
Egosi lapikoan ur nahikorekin.
Berehala jan.