- Autor: Marisa (Eibarko Udal Euskaltegiko ikaslea)
- Tipo:
Limoizko bizkotxoa
OSAGAIAK:
- Limoizko jogurt bat
- 4 arrautza
- 3 pote azukre
- 4 pote irin
- Royal zorro 1
- Ekilore-olio zurrusta bat
- Gatz pixka bat
NOLA PRESTATU:
Hasi baino lehen osagai denak prestatuko ditugu.
Hori egin eta gero, arrautzaren gorringoak eta zuringoak banatu.
Jarraian, zuringoak harrotuko ditugu eta, gero erabiltzeko, alde batean lagako dugu nahasketa.
Irina iragazi eta ontzi batean irina, azukrea, gorringoak, eguzkilore-olioa, limoizko jogurta eta gatz pixka bat nahasiko ditugu
Dena ongi nahasi ondoren, zuringoak gehitu eta berriro dena ongi-ongi nahasi.
Amaitzeko orea molde batean jarri eta labea 170 gradutan berotuko dugu.
Moldea labean sartu eta, momentu horretan, 150 gradutara jaitsiko dugu.
Labe barruan berrogei minutuz eduki.
Irudia: Sara Alaa, Pixabay