- Autor: Belén Dávila (Eibarko Udal Euskaltegiko ikaslea)
- Tipo:
Arroz-esnea
OSAGAIAK (4-6 pertsonentzat):
- Limoi bat
- Kanela-hautsa
- 200 gr. arroz
- Litro bat esne
- 100 gr. azukre
- 2 kanela-adar
- Gatz pixka bat
NOLA PRESTATU:
Lapiko batean esnea, gatz pixka bat, kanela adarra eta limoi azala jarri eta su ertainean utzi irakin arte.
Bitartean, garbitu arroza ur hotzetan pare bat minutuz.
Esneak irakitean, arroza bota eta sua jaitsi. 45-50 minutuz astiro egosi eta noizean behin mugitu.
Bitartean, garbitu arroza ur hotzetan pare bat minutuz.
Esneak irakitean, arroza bota eta sua jaitsi. 45-50 minutuz astiro egosi eta noizean behin mugitu.
Egosita dagoenean azukrea gehitu eta ongi nahasi..
Arroz-esnea sutatik atera eta molde(et)an bota, nahi baduzue kanela-hautsez apaindu.
Hoztu denean jatea komenii da.
Arroz-esnea sutatik atera eta molde(et)an bota, nahi baduzue kanela-hautsez apaindu.
Hoztu denean jatea komenii da.
Irudia: eitb