• Autor: Madalen Larrañaga (EPAko Eibarko Udal Euskaltegiko ikaslea)
  • Tipo: Carnes y Aves

Oilasko gisatua

OSAGAIAK:

Kilo bat oilasko
Tipula bat
Hiru azenario 
Piper gorri erdia
Olioa
Gatza
Bi baratxuri ale
 

NOLA PRESTATU:

Hasteko oilaskoa garbitu eta zatitu.
Txikitu oilaskoa eta gero garbitu berriz.
Txikitu tipula, baratxuria, piper gorria eta azenarioa.
Jarraian, lapikoan olioa berotu eta baratxuria gorritu.
Ondoren, tipula ondo egin, barazki guztiak gehitu eta ondo nahasi.
Bost minutu pasa ondoren, jarri oilaskoa lapikoan barazkiekin.
Amaitzeko bota ur bero pixka bat eta egosten laga ondo egin arte (30´).

 

Irudia: Rita und mit, Pixabay


A1
15-02-2023
30159413
1442