• Autor: Ramón San Román (Eibarko Udal Euskaltegia)
  • Tipo: Verduras

“Cocido montañés”

Osagaiak:

kilo erdi babarrun zuri
litro bat ur
bi tipula
bi piper berde
porru bat
bi koilarakada olio
berakatz bat
hiru patata
bi tomate
bost txorizo
hiru odoloste
kilo erdi aza
gatza

Nola prestatu:

Lapikoa urez bete, babarrunak uretan sartu, gehitu bi tipula, bi piper eta porru bat.
Lapikoa sutan jarri eta ura berotu poliki-poliki. Sartu hiru patata, bi koilarakada olio eta berakatz bat. Egosi ordu erdi.
Gehitu bi tomate eta bost txorizo, ordu erdi egosi.
Hiru odoloste eta kilo erdi aza gehitu eta bota gatza, eta ordu erdi egosi.
Itzali sua eta lapikoa estali. Prest dago!!!


A2
04-03-2022
29244685
525