• Author: Rachida Srassi (Eibarko Udal Euskaltegia) 
  • Type: Vegetables

Porru-pastela

Osagaiak:  

    Porruak, sorta bat. 

    Ganbak, 200 g. 

    Bexamela egiteko: irina, 200 g; gurina, 50 g; esnea, 400 ml.  

    Gatza. 

    Irina. 

    Bi hostore-orri.  

    Oliba-olioa. 

  

Nola egin:  

    Txikitu porruak eta egosi gatzarekin.  

    Zartagin batean ipini oliba-olioa eta frijitu ganbak gatzarekin.  

    Zabaldu hostore-orriak eta horietako bat moldean ipini oliba-olioa eta irin pixka batekin.  

    Bexamela egin; horretako, gurina ipini eta berotu desegiteko, gehitu irina eta egosi dena, bueltak eman, ondo egiteko orea. 

    Nahasi dena ontzi batean.  

    Bexamela, porruak eta ganbak ipini hostore gainean eta beste hostorearekin estali.  

    Sartu labean, 180 º C, 30 minutuz.  


A2
02-02-2021
27934636
544